Fusjoner og oppkjøp

Skreddersydde M&A-råd for å skape og maksimere aksjonærverdien

Hos Mazars rådgir vi store grupper, privateide bedrifter, gründere og investorer om anskaffelse og salg av virksomheter, skaffe midler og restrukturere gjeld. Teamene våre har lang erfaring på tvers av en rekke sektorer og avtalestørrelser. Vårt fullt integrerte, internasjonale team lar oss mobilisere prosjektteam med unik og spesifikk erfaring for å gjøre prosjektet ditt til en suksess. Og med tilstedeværelse i over 90 land og territorier over hele verden, kan våre bedriftsfinansieringseksperter hjelpe deg med å få kontakt med mål, oppkjøpere og økonomiske sponsorer fra hele verden. 

M&A-prosessen er svært følsom, tidkrevende og innebærer komplekse beslutninger. Ikke bare krever det riktig strategi, men det betyr også å ha de rette rådgiverne for å sikre at avtalen styres på riktig måte og skaper verdi for aksjonærene og bredere interessenter.

Vi kan gi deg støtte og ekspertråd gjennom hele M&A-prosessen og med relaterte strategiske saker.

Salget av virksomheten din

Vi kan hjelpe deg med å realisere maksimal verdi for virksomheten din. Enten du selger en virksomhet som du grunnla og bygde, eller du selger en porteføljeressurs, vil vi samarbeide med deg for å designe en skreddersydd løsning som fungerer for deg og din virksomhet, og som respekterer den svært konfidensielle karakteren av en beslutning om å selge virksomheten din. Vi bistår med:

Forberede virksomheten for salg og samarbeide med deg for å definere den beste strategien og timingen før en formell prosess er lansert

Produksjon av informasjon memoranda, finansielle modeller, forretningsplaner og andre dokumenter som skal presenteres for potensielle kjøpere

Identifisere og nærme seg potensielle kjøpere hvor som helst

Analysere, vurdere og forhandle tilbud for å nå målene dine og maksimere verdien

Prosjektstyring av salgsprosessen til ferdigstillelse, noe som sikrer minimal forstyrrelse av dine daglige aktiviteter

Kontakt juridiske rådgivere for å sikre at vilkårene for juridiske dokumenter er optimale

Til syvende og sist vil beslutningen om å selge virksomheten din være en av de største beslutningene. Vi vil sørge for at du får praktiske, grundige og teknisk gode råd på hvert trinn i prosessen for å maksimere verdien du innser.  

Fundraising

Vi kan hjelpe deg med å identifisere og evaluere finansieringsbehovene dine, bestemme passende strukturer (aksjer, gjeld, mesanin, etc.) og finne de riktige partnerne.

I tillegg til å skaffe midler gjennom aksjesalg eller kapitalforhøyelse, har vi også en omfattende pakke med gjeldsrådgivningstjenester.

Kjøp 

Vi gir råd til aksjonærer og forvaltere om kapitalrestruktureringer i forvaltningskjøp (MBO) og giring av kjøpstransaksjoner (LBO), med både nasjonale og internasjonale finansieringspartnere. Vi kan gi deg råd om:

 • Utforme riktig kapitalstruktur (mengde innsyn i gjeld kontra egenkapitalbeløp)
 • Forhandle vilkår og betingelser med egenkapital-, obligasjons- og gjeldsleverandører
 • Finne og sikre en finansiell partner for å støtte dine planer og strategi
 • Implementering av en styringsstruktur for å møte målene og forventningene til ledelsen og din nye finansielle partner
 • Strukturering og forhandling av en styringspakke og aksjonæravtale i henhold til utviklingsstrategien

Oppkjøp og ekstern vekst

Vi bistår store nasjonale og internasjonale grupper, privateide bedrifter og finansielle investorer i deres oppkjøps- og eksterne vekstprosjekter.

Å levere en anskaffelsesstrategi kan være komplisert, ressurskrevende og tidkrevende selv om du har M&A-team i virksomheten din. Hos Mazars hjelper vi deg i alle stadier av anskaffelsesprosessen:

 • Utforme en anskaffelsesstrategi og produsere et resultatkort for å vurdere mål
 • Screening av markedet for å identifisere mål
 • Nærmer seg mål jevnt hvor som helst og starter en samtale
 • Innledende analyse av oppgitt informasjon
 • Prisanalyse og vurdering av potensielle synergier
 • Forberede og forhandle tilbud til mål
 • Prosjektstyring av oppkjøpet ditt til ferdigstillelse, noe som sikrer minimal forstyrrelse av dine daglige aktiviteter
 • Kontakt med andre rådgivere som due diligence-leverandører, juridiske rådgivere og selgere

Når de leveres riktig, kan oppkjøp øke veksten og øke aksjonærverdien betydelig. Vårt globale team av eksperter vil samarbeide med deg og teamene dine for å gi oppkjøpsstrategien din den beste sjansen til å lykkes.

I tillegg har vi også et dedikert integrasjonsteam etter  fusjonen som kan støtte deg etter ferdigstillelse.  

Våre verktøy og løsninger

Mazars har utviklet sin egen proprietære plattform for å dele avtaleinformasjon og markedsinnsikt, og samarbeide om avtalemuligheter med våre bedriftsfinansieringsteam i over 30 land.

Denne plattformen betyr at du drar nytte av det beste fra vårt internasjonale team av eksperter uansett hvor du er basert.

Våre ansatte

Mazars har over 250 corporate finance fagfolk i over 30 land.