Fisjonering

Maksimere verdiskapingen fra nedsalgsprogrammet

I visse situasjoner er hele eller delvis salg av en forretningsenhet det beste handlingsforløpet for et selskap. Ikke bare kan det sikre at hver eiendel er en strategisk passform, men den kan også levere aksjonærverdier.

Slike prosjekter er i imidlertid komplekse og krever ekspertveiledning. Vårt globale team av spesialister kan levere ditt utskjærings- eller nedsalgsprosjekt og hjelpe deg og din virksomhet med å nå dine langsiktige mål.

Vårt team av ekspertutøvere kan støtte deg i dine planer om å selge eller anskaffe en forretningsenhet som er en del av en bredere organisasjon, enten den aktuelle forretningsenheten er en egen juridisk enhet eller krever å bli "skåret ut" av en større enhet.

Vi analyserer og pakker om finansiell informasjon for å gjøre den relevant for transaksjonssperimeteren til utskjæringen.

Vårt team, vil støtte deg med:

  • Identifisere eiendeler og forpliktelser som må inkluderes i transaksjonsomfanget
  • Definere utskjæringsmetoden, herunder fordelingen av sentrale kostnader, de anvendte regnskapsprinsippene og normaliseringsjusteringene som kreves for forretningsenheten som en frittstående enhet
  • Forberede proforma finansiell informasjon og støtte dokumentasjon i forbindelse med dine økonomiske og operasjonelle team
  • Vurdere frittstående lønnsomhet ved å analysere virkningen av utskjæringen på din fremtidige organisasjon, med fokus på utviklingen av kostnadsstruktur og inntektsgenerering
  • Identifisere og nærme seg potensielle kjøpere av den frittstående enheten
  • Definere de økonomiske klausulene i juridisk dokumentasjon, sammen med dine juridiske rådgivere, gjennom utarbeidelse av støtte til de økonomiske klausulene i aksjonæravtalen, overgangstjenesteavtaler, ansvarsgarantiklausuler og annen dokumentasjon knyttet til utskjæringen

Våre avtalespesialister hjelper deg med å navigere i de ofte komplekse, ressurskrevende og vanskelige utfordringene du vil møte under en utskjærings- eller nedsalgsprosess, alltid med fokus på å maksimere verdien.

Med vår enorme erfaring med å gi råd om utskjæringer og nedsalg, vil vi gi deg skreddersydd veiledning hvert trinn på veien, og hjelpe deg med å implementere en kjørbar plan for å sikre en jevn overgang.

Våre ansatte

Mazars har dedikerte team i 38 land rundt om i verden, noe som betyr at vi kan støtte deg med prosjektet ditt uansett hvor du måtte trenge oss.

Want to know more?